Uw reservering voor uw uitvaart in veilige handen

 

 

Uitvaartgroep Finitatem Vitae staat voor kwaliteit en zekerheid. Niet altijd is geld een zekerheid bij een uitvaart. Dan komt u op reële vragen zoals waar u het geld vandaan haalt en wie er verantwoordelijk is voor de kosten van de uitvaart, een onderwerp dat niet graag wordt aangesneden. Toch is het belangrijk hierin duidelijkheid te creëren. Niet alleen voor uzelf, maar juist ook voor uw nabestaanden.

 

Gelukkig bestaan er verzekeringen om deze kosten te dekken. Er zijn diverse vormen van verzekeren. U kunt zich verzekeren middels een sommenverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit na overlijden. Met dit bedrag kunt ui de uitvaartkosten betalen. Een andere mogelijkheid is de natura verzekering. Hierbij krijgt u geen geld uitgekeerd, maar ontvangt de uitvaartverzorger de in de polis vermeldde diensten en producten. Beide vormen hebben als nadeel dat ze meestal niet toereikend zijn. Ook wordt het verzekerde bedrag tijdens de looptijd constant aangepast, waardoor de premie steeds stijgt. Op latere leeftijd is de premie van deze verzekeringen erg hoog. Verzekeren op latere leeftijd is daarom niet aan te raden of niet mogelijk.

Toch is het ook mogelijk om bij een uitvaartverzorger een regeling te treffen.  Uitvaartgroep Finitatem Vitae heeft hiervoor haar eigen stichting, "Stichting UFV Deposito".

 

 

 

Hoe gaat het in zijn werk

 

Het bedrag dat u gaat storten in het depositofonds wordt gezien als een vooruit betaling op toekomstige uitvaartkosten. Het bedrag blijft in het depot tot na overlijden. Er wordt rente bijgeschreven. De hoogte van de rente wordt bepaald door het stichtingsbestuur en is niet opvorderbaar. Na overlijden keert de stichting het gestorte bedrag en de rente uit aan de uitvaartverzorging. Deze zal het bedrag aftrekken van de rekening. U bepaalt zelf hoeveel u wilt storten en wanneer u dit doet. Mocht u nog twijfelen of meer informatie nodig hebben over het storten of wat een uitvaart ongeveer zou gaan kosten staan wij uiteraard graag voor u klaar met vrijblijvend advies.

Omdat het formeel gaat om een vooruitbetaling van uitvaartkosten moeten de wensen omtrent de uitvaart worden vastgelegd. Dit kan uitgebreid, maar ook heel beperkt. De wensen omtrent de uitvaart worden vastgelegd in een bewijs van inschrijving. U kunt uw wensen ook laten vastleggen in een bewijs van inschrijving als u geen storting wilt doen.

 

 

De voordelen van Stichting UFV Deposito

 

Ieder mens is uniek en heeft een eigen karakter en wensen. Stelt u zich voor dat u een grote liefhebber bent van een bepaalde sport of artiest. Het ligt dan voor de hand dat u hier iets van terug zou willen laten komen bij uw uitvaart. Wellicht dat u zelfs een bepaalde artiest live wil laten spelen, of een bepaald bloemstuk of auto wilt. Helaas is het een gegeven in het leven dat alles geld kost. Zo ook een uitvaart.

 

Door  uw wensen vast te leggen bij "Stichting UFV Deposito" kunt u deze wensen (financieel) veilig stellen.

 

U kunt uw wensen laten vast leggen door ons (gratis) boekje “Wanneer ik afscheid neem” in te vullen. Het is ook mogelijk dat één van onze uitvaartverzorgers uw wensen in een persoonlijk gesprek met u vastlegt. Dit gesprek kan plaatsvinden op het kantoor, maar ook bij u thuis.

 

 

 

Contact

 

Heeft u vragen over de stichting? Wij staan u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier of bellen naar: 070 - 306 60 38.

 

 

 

Formulier verzenden...Er is een fout opgetreden in de server.Formulier ontvangen.

terug naar boven  ^^